IstraIN – Gradsko poduzeće «Odvodnja Rovinj – Depurazione acque Rovigno» započeti će 13. siječnja radove na sanaciji fekalne i oborinske odvodnje te parternog popločenja u ulici Mazzini. Tada, bi ujedno trebali biti dovršeni radovi na otklanjanju kvara – propuštanja fekalne kanalizacije u ulici Montalbano, koji su trenutno u tijeku. Radovi u ulici Mazzini bili su planirani još tijekom prošle godine, ali je početak radova odgođen  radi izrade projekta i odobrenja od strane konzervatora. Podsjećamo da je tijekom godina «Odvodnja Rovinj-Depurazione acque Rovigno», sanirala fekalnu i oborinsku kanalizaciju i parterna popločenja ulica Savičentska sa trgom u 2018., zatim Bregovita i Uska 2017., i Driovier 2016.

U sklopu održavanja objekata «Odvodnja Rovinj-Depurazione acque Rovigno» u 2019. godini izvršilo je znatnu količinu radova na raznim lokacijama.

Tako je od svibnja do listopada prošle godine sanirano u okviru radova na održavanju oborinske odvodnje 600 m² staza i šetnica, zatim 50 m² popločenja i 60 m² fugiranja popločenja. Osim izrade i rekonstrukcije priključaka, izvršeno je 130 metara iskopa kanala, a isto tako su izvršeni radovi izrade i montaže kamenih pasica, montaže betonskih rubnjaka i stupića, a popravljeno je i 40 metara kamenih zidova, sve u sklopu radova na održavanju oborinske odvodnje na raznim lokacijama u gradu Rovinju.