IFAT – Vodeći svjetski sajam za tehnologiju zaštite okoliša pomaknuo je termin održavanja sa rujna 2020. godine na termin od  30. svibnja do 03. lipnja 2022. godine. Nakon provedenog  istraživanja među izlagačima utvrđeno je da su se izlagači većinski izjasnili protiv održavanja IFAT -a  u rujnu ove godine, te je isti otkazan.

Siguran i uspješan IFAT 2020 za sve zainteresirane – to nam je bila glavna briga. Zbog još nepredvidivih okolnosti, ovaj cilj nažalost više nije izvediv, čak ni za novi datum .” – izjavio je Stefan Rummel, izvršni direktor Messe München.

Istraživanje među svim izlagačima prijavljenim na sajam provedeno je putem interneta u tjednu nakon Uskrsa. Nastupilo je 1.933 predstavnika izlagača iz cijelog svijeta. 64 %  njih reklo je da ne smatra opravdanim održavanje IFAT-a u rujnu 2020. zbog situacije sa epidemijom  koronavirusa (737 ispitanika) ili da bi željeli pauzirati zbog niskih očekivanja od uspjeha sajma (507 ispitanika). 85 % ispitanih ne očekuje da će se sektor ekološke tehnologije ekonomski oporaviti prije prve polovice 2021. godine.